Ontdek onze verhalen

De top 8 fleurige Rosés voor dit Rosé seizoen

April doet wat tie wil… dat hebben we geweten de afgelopen weken! Maar gelukkig zien we licht aan de horizon. Met een glas rosé op het terras, een zonnige diner in de tuin of een fles to-go naar het strand. Het mág weer! Bereid je voor op een te gek rosé seizoen met de top 8 Rosés van OR&B! Van zalmroze tot aardbeien rood, droog en strak tot aan een licht zoetje en misschien wel een bubbel. Laat de zon én die gasten maar komen. Welcome back!

De OR&B wijnclub zette deze 8 Rosés op een rijtje en proefden de zomer. Na het lezen van deze sappige proefnotities wil je direct een proeffles bestellen, let maar op!


Pasqua, 11 minutes Rosé

- Licht Italiaans – verfrissend – hip – rijp – bloemig -
In deze ongekend populaire Rosé vinden we een geweldige combinatie van vier druivenrassen - Corvina en Trebbiano, aangevuld met Syrah en Carménère. Door de Corvina (50%) krijgt deze Rosé het bloemige bouquet, de impressie van kersen en het verfrissende zuurtje. De Trebbiano di Lugana (25%) vult aan met een levendige finesse, de Syrah (15%) zorgt voor body, aroma's van zwart fruit en een kruidige toets. De afronding komt van de Carmenère die de structuur benadrukt en complexiteit toevoegt met aroma's van frambozen en groene peper. Dat alles ook nog eens in zo’n heerlijk fleurig jasje gestoken. Je hebt nog 11 minuten om te bestellen ;) !


Weingut Allram, Blauer Zweigelt Rosé

- Bijzonder – gastronomisch – Oostenrijk – volwassen – licht gekleurd -
Nergens in Europa ligt de lat zo hoog als het gaat om kwaliteit, Oostenrijk levert topwijnen! We kennen de Blauer Zweigelt Rosé niet als de populairste uit deze streek, maar wát een wijn. Delicaat, zalmroze met een unieke balans tussen elegantie en karaktervolle frisheid. In de neus krijg je een vleug van aardbeien en frambozen: echt puur rood fruit. De smaak is volwassen, charmant en droog. Zelfs een tikkeltje mineraal, met een licht pepertje die we kennen van de rode variant. Een geweldige Rosé als tweede open (vegan) Rosé op de wijnkaart. Wedden dat het de nummer één wordt?


Chapoutier, Belleruche Rosé 

- Rood fruit – kruidig – stevig – Rhône -
Het Belleruche Trio is niet compleet zonder deze zalmkleurige rosé. Net zo geliefd als een Rosé uit de Zuidelijker gelegen Provence. Als we de fles openen komen er direct impressies van rood fruit naar voren, vooral aalbessen, frambozen en kersen. Grapefruit, grenadine en zelfs een vleugje munt. De kruidigheid in deze wijn zorgt voor een mooie ronde finale en laat je nog lang van de wijn nagenieten. Deze Rosé leent zich perfect voor een lange lenteavond: BBQ aan, on y va!


Coto Vintage, Rosado

- Typisch Spaans – intens roze – stevig – fijn – aardbeien -
Een typische Rosé uit de Rioja-streek. Een felroze, fonkelende kleur, wat deze Rosé zeker niet minder gewild maakt. Ook donkere Rosé mag er zijn. Een combinatie van Tempranillo en Garnache geven deze wijn body, met fijne impressies van aardbeien en framboos. Een ideale combinatie met paëlla of tapas, want de stevige smaak en het witte pepertje kunnen wel wat hebben. Spaanser dan dit wordt het niet: Chin Chin!


Figuière Rosé Mediterrannée

- Provence – licht gekleurd – witte bloemen – fleurig – modern -
… *boem*… daar zijn we weer! Excuses, we zaten even op een bootje in de Middellandse zee. Deze wijn neemt je 100% mee naar de plek waar je nú wilt zijn. Zon, zee en vrijheid. In de neus tonen van witte bloemen en steenfruit. De smaak is ziltig, fris en geeft verwarring over het soort citrus. Geen citroen, geen sinaasappel, geen mandarijn, maar kumquat. Er is iets groens, er is iets fruitigs.. wat de afdronk een boost geeft. Een heerlijke wijn op het terras of to-go naar het strand. Deze springt echt van het schap!

 

Francois Lurton Valentin Rosé

- Fijn – goed in balans – tropisch – Rueda - 
Laat je verleiden.. deze Rosé is licht roze, het bouquet geeft tropisch fruit, witte bloemen en impressies van karamel en hazelnoot. Een wijn waarbij gegeten kan worden. Denk bijvoorbeeld aan gegrilde zeebaars met salsa verde. Dit is toch op en top Spaans? De fruitige smaak heeft volume, is knisperend fris en goed in balans. Delicioso! Leuk om per glas te schenken op het terras of in combinatie met een heerlijke recept in de wijnwinkel.

 

Cordier, Les Essentials Rosé

- Licht gekleurd – bloemig – zacht – in balans -
Dit is La Vie en Rose in je glas. Deze zachte Rosé is perfect om een zonnige borrel mee te beginnen. De combinatie van de Grenache en Syrah geeft een bloemige impressie, een vleug citrus en een klein vetje. Door de structuur van de wijn zet je deze fles niet zomaar aan de kant. De wijn is toegankelijk en zal door de kleur veel gasten en klanten aanspreken. Fijn Frans, met een keurige prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Café de Paris Rosé

- Mousserend – hip – kersen – zacht – granaatappel -
Yes way, Rosé. Ook mousserend Rosé is dit seizoen niet weg te denken uit de schappen en van de wijnkaart. In het glas schittert de zon en kleurt de Rosé medium roze met een licht kersenrode hint. Een fijne subtiele mousse zorgt voor een goede doordrinkbaarheid. In de neus wat rood fruit aangevuld met peer en een hint van granaatappel. De smaak is licht fris met tonen van aardbei, framboos en lychee. Zacht en prettig in de afdronk. Santé

 

Profiteer nu nog van unieke Rosé deals in de Spring Sale of zet je zinnen op de nieuwe vintages. Voor alle informatie over onze meer dan 40 Rosés neem je contact op met jouw accountmanager of onze verkoopafdeling. Een heel fijn Rosé seizoen gewenst!