WIJNINSPIRATIE

De unieke Chablis-wijnen van Le Domaine d'Henri

Le Domaine d’Henri is een familiebedrijf (sinds 1695) en opgericht door Louis Laroche. Domaine d’Henri maakt unieke en pure wijnen die met liefde voor natuur en dier zijn geproduceerd. In de wijngaarden wordt dan ook biologisch gewerkt! De hand van de wijnmeester Michel Laroche is te proeven in de kwaliteit van deze unieke Chablis wijnen.

Oud Reuchlin & Boelen en de familie Laroche hebben een rijke geschiedenis samen. Al sinds de oprichting van het merk ‘Domaine Laroche’, opgericht door wijneigenaar Michel Laroche, werkten Oud Reuchlin & Boelen al samen om Chablis wijnen op de kaart te zetten in de Nederlandse markt. Echter verkocht Michel Laroche in 2009 zijn wijndomein aan de cooperatie Advini en werkten Oud Reuchlin & Boelen destijds met Advini samen. Michel en zijn gezin besloten om met de behouden wijngaarden een nieuw avontuur aan te gaan, Domaine d’Henri. In 2012 werden de eerste vintages van dit oorspronkelijke familiedomein beklonken en creëerde de familie Petit Chablis, Chablis en Premier Cru Chablis van wereldniveau!

Eind Augustus 2019, verwelkomde wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen de familie Laroche, vertegenwoordigd door Margaux Laroche, hier opnieuw in Nederland. Tijdens een intieme en leerzame Chablis Cruise over de grachten van Amsterdam leerden genodigden kennis maken met de wijnen van Le Domaine d’Henri, eigendom van de familie, en toegevoegd aan het rijke wijnportfolio van Oud Reuchlin & Boelen. Deze wijnen zijn exclusief geselecteerd voor de Nederlandse Horeca en Vakhandel.

Suggestie: Domaine d’Henri Chablis Saint Pierre is nu ook verkrijgbaar in magnum (1500 ml) en jeroboam formaat (3000 ml). Flessen die een onvergetelijke indruk achterlaten op speciale gelegenheden.