WIJNINSPIRATIE

Dit zijn de beste bubbels om het jaar mee af te sluiten

We hebben het al eerder gezegd: 2020 gaat niet de boeken in als het mooiste jaar in de geschiedenis. Maar dat is geen reden dat we het niet in stijl mogen afsluiten. Juist dit jaar leerden we hoe belangrijk het is om bijzondere momenten te vieren. En hoe doe je dat beter dan met bubbels? Daarom verklaren we bij deze het Sparkling Season van 2020 voor geopend!  

Uitpakken met exclusieve wijnen

Tijdens de feestdagen samenkomen in grote groepen is naar alle verwachting niet mogelijk. Daardoor verschuift de focus dit jaar van kwantiteit naar kwaliteit. Klanten hebben meer behoefte aan exclusieve wijnen dan aan het inkopen van forse hoeveelheden – zeker op het gebied van bubbels. Ondanks dat de verkoop van wijnen dit jaar anders verloopt dan in voorgaande jaren biedt dit ook kansen.

Klanten willen uitpakken en hebben hier ook het budget voor over. Schuif daarom dit jaar de bijzondere bubbels van gerenommeerde wijnhuizen nog wat verder naar voren en motiveer klanten om een andere wijn te kiezen dan anders. Benieuwd hoe andere ondernemers dit doen? Lees dan ook het verhaal van Joost Zekveld, eigenaar van de horecazaken Gewoon Gouds en Gouds Glas.

We mogen dus uitpakken. Maar welke wijnen passen dan perfect bij het Sparkling Season van dit jaar? Volgens onze wijnexperts zijn vooral klassieke bubbels ideaal.

Sparklink Season

Dit zijn de favorieten:

Champagne Taittinger

Kwaliteit: dáár denk je aan bij Taittinger. Al sinds 1734 worden door dit gerenommeerde wijnhuis zeer elegante champagnes geproduceerd. Deze champagnes zijn daarom echt een must voor iedereen die 2020 in stijl wilt afsluiten. Proost na afloop van het kerstdiner bijvoorbeeld nog eens met de Nocturne Sec. Dit is een uitzonderlijke sec champagne, gemaakt van drie druivensoorten: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Dankzij de rijpe, volle smaak en zachte afdronk is deze champagne de perfécte basis voor een mooie avond in klein gezelschap.

Een andere geweldige aanwinst is de Comtes de Champagne Blanc de Blancs. Alleen de allerbeste Chardonnay-druiven worden voor deze cuvée gebruikt. Het resultaat is een intense, verfijnde smaak met complexe aroma’s van vanille, meidoorn en linde. De afdronk is subtiel en honingzoet. Woorden die in je opkomen bij het proeven: fris, puur, elegant en gedistingeerd. Een volmaakte champagne voor een exclusieve decemberavond.

MVSA Cava

De cava van MVSA is een premium cava van hoogstaande kwaliteit. Deze feestelijke bubbels worden geproduceerd in Penedès, dé cava-regio van Spanje. Het warme en droge klimaat zorgt voor een frisse wijn met een feestelijke bubbel. Kies bijvoorbeeld voor de bijzondere MVSA Cava Brut: deze cava is opgedragen aan de meest bijzondere kunstenaars uit Spanje. Het is een bleekgele, droge mousserende wijn met aroma’s van toast, meloen en banaan. Dankzij de elegante, ronde afdronk zeer geschikt als aperitief en een toonbeeld voor de kunst van het genieten!

Follador Prosecco

Zo’n 80 kilometer ten noorden van Venetië produceert de familie Follador de heerlijkste wijnen. In 1970 besloot Gianfranco Follador zich te richten op mousserende wijnen, waaronder prosecco. Sindsdien plukken al wijndrinkers wereldwijd de vruchten van zijn passie. Tijdens het Sparkling Season drink je bijvoorbeeld de Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Cuvée "Torri di Credazzo".

Deze cuvée maakt de familie Follador van druiven die exclusief uit hun wijngaard op de heuvel rond de Torre di Credazzo komen. Een single vineyard top-prosecco dus, met fijne en aanhoudende belletjes. De aanwezige aroma’s zijn appel, perzik en rozenblaadjes, die bijdragen aan een soepele, volle smaak met een opwekkende afdronk. De ideale spontane bubbel voor de feestdagen.

Champagne, Cava of Prosecco: welke soort wijn je dit jaar kiest maakt niet uit, zolang het maar bubbels zijn.

Benieuwd welke soorten wij aanbieden tijdens het Sparkling Season van 2020? 

Bekijk hier ons assortiment.