Weingut Allram Blauer Zweigelt

Artikelnummer
05916
Soepel, vol en rond met aroma's van roodpaars zomerfruit als braam, bosbes en framboos. Naast het frisse fruit is er een lichte, lekkere aardse ondertoon - typisch zweigelt - die al dat fruit extra ruggengraat geeft. De afdronk is lang en zacht.
Omschrijving
Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. De 14 hectaren wijngaard liggen in Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Erich, een man van de wijngaard, heeft voor elke variëteit de beste plek uitgezocht. Allram beschikt over verschillende 'Lagen'in het Strassertal. De zweigelt groeit op de Sandgrube waar hij zich zo ontwikkelt dat het karakter van de druif ten volle tot uiting komt in de wijn. En die is uitgesproken fruitig met de voor zweigelt karakteristieke, licht-aardse ondertoon. De structuur is rond en soepel. De afdronk is lang en vief met naast donkere-fruittonen ook het verleidelijke van marsepein. Koel geserveerd komt de fruitige, frisse kant naar voren, een iets hogere temperatuur doet de wijn zwoeler overkomen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
De wijngaarden van Weingut Allram liggen in Kamptal, de streek ten noordwesten van Wenen. De 14 hectaren zijn verdeeld over verschillende 'Lagen' in het Strassertal. De zweigelt groeit op de Sandgrube. De bodem bestaat uit zand en löss. Het terroir leidt tot een frisse, fruitige, tamelijk lichte Zweigelt-stijl.
Flessen per pakket
6
Regio
Kamptal
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Frisfruitig en soepel met de smaak van roodpaarse zomervruchten en een vleug donkere, aardse tonen. Niet zwaar, wel vol en zacht.
Wijn/Spijs combinatie
pasta's, lasagne groenten uit de wok vegetarische (oven)schotels kip wit vlees licht belegen kaassoorten
Druivenras
blauer zweigelt
Jaar
2018