Bag-in-box Pays D'Oc Merlot

Artikelnummer
70965
Robijnrode kleur, complex boeket en een ronde, goed uitgebalanceerde smaak met een fijne tannische achtergrond en een goede persistentie van fruit. Op de neus aroma's van kersen en aardbeien, met kruidige en houtachtige tonen.
Omschrijving
Robijnrode kleur, complex boeket en een ronde, goed uitgebalanceerde smaak met een fijne tannische achtergrond en een goede persistentie van fruit. Op de neus aroma's van kersen en aardbeien, met kruidige en houtachtige tonen. Wijnstokken zijn geploegd. In de wijngaard is geengebruik gemaakt van onkruidverdelgers. Snoeien is kort om de groei van de wijnstok en de opbrengstenvan druiven te reguleren. De ranken van de wijnstokken worden langs vuren vastgebonden om de gunstige hoek te krijgen om de druiven te rijpen. De druiven worden op de bij optimale rijpheid door machines opgehaald. De stelen worden verwijderd om plantaardige smaken en geuren te vermijden. De hele druiven worden in vaten gedaan.Het fermentatieproces begint natuurlijk. Door drukvan de druiven barsten de druiven, waardoor er sapnatuurlijkerwijs uitloopt. Dit wordt later bij hetpersvocht samengevoegd voor extra fruitige smaak. De maceratie duurt 8 tot 12 dagen, het zorgt voor de volledige extractie van fruitsmaken. Een idealemetgezel voor gegrild vlees en kaas.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De producent van Bag-in-Box Merlot , is gevestigd in Vias. Deze kustplaats ligt niet ver van Béziers in de Languedoc. De wijngaarden profiteren van veel zonuren in combinatie met de verkoelende wind vanuit zee. De bodem is gedeeltelijk vulkanisch.
Flessen per pakket
1
Regio
Languedoc/Roussillon
Afsluiting
VITOP
Volume
10l
Wijnkaart omschrijving
Soepel en rond met het zwoele van rijp bosfruit en gedroogde pruim, het frisse van rode bes en een vleugje mediterrane kruiden.
Wijn/Spijs combinatie
Een ideale metgezel voor gegrild vlees en kaas
Druivenras
merlot