Ashbourne Sandstone, Blanc

Artikelnummer
42679
De Ashbourne Sandstone Blanc is een blend van 85% Sauvignon Blanc en 15% Chardonnay en is vernoemd naar de karakteristieke bodem van deze wijngaard: Table Mountain Sandstone, klei op schiste (schalie). Bij de opvoeding is geen hout gebruikt voor een zo elegant mogelijke stijl. Intens strogeel met veel schittering. Rijp, subtropisch geurenpakket met passiefruit, citroengras, guave en Reine Claude. Daarna zesty in de mond met veel fruitvolume en vetheid. Boeiende oncoventionele interpretatie van Sauvignon Blanc.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Hamilton-Russell's wijngoed ligt helemaal op het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika, op slechts enkele kilometers van de kust bij het oude vissersdorp Hermanus. Hier kun je tot medio november de walvissen met hun jongen zien spelen, soms tot op slechts 50 meter afstand van de kust! In de vallei is het zo adembenemend mooi dat je helemaal begrijpt dat de eerste Nederlanders het hier Hemel en Aarde Vallei noemden. Anthony Hamilton Russell nam het roer over van zijn vader in 1991 en inmiddels behoren zijn wijnen tot de absolute top van het land. Ashbourne is een perceel van 113 ha aan de oostelijke grens van de Hamilton Russell wijngaarden waar Anthony Hamilton Russell sinds 2001 grote wijnen maakt. De wijn is vernoemd naar Lord Ashbourne, zijn overgrootvader die in de 19e eeuw Lord Chancellor was van Ierland. De Ashbourne Sandstone Blanc is een blend van 85% Sauvignon Blanc en 15% Chardonnay en is vernoemd naar de karakteristieke bodem van deze wijngaard: Table Mountain Sandstone, klei op schiste (schalie). Bij de opvoeding is geen hout gebruikt voor een zo elegant mogelijke stijl. Intens strogeel met veel schittering. Rijp, subtropisch geurenpakket met passiefruit, citroengras, guave en Reine Claude. Daarna zesty in de mond met veel fruitvolume en vethoud. Boeiende onconventionele interpretatie van Sauvignon Blanc.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Ashbourne is een perceel van 113 ha aan de oostelijke grens van de Hamilton Russell wijngaarden. De wijn is vernoemd naar de karakteristieke bodem van deze wijngaard: Table Mountain Sandstone, klei op schiste (schalie).
Flessen per pakket
6
Regio
Walker bay
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Intens strogeel met veel schittering. Rijp, subtropisch geurenpakket met passiefruit, citroengras en guave. Mooie structuur met veel fruitvolume en vetheid.
Opbrengst
27,7 hl/ha.
Rijping
RVS alsmede enkele maanden "lie" contact.
Potentiele ontwikkeling
5-7 jaar.
Bodem type
Table Mountain Sandstone, klei op schiste (schalie).
Druivenras
chardonnay, sauvignon blanc
Jaar
2008