Castellani Artimone Negroamaro

Artikelnummer
06155
Diep rood met paars aan de randen, een intens bouquet van zoethout en rode bessen dat zich voortzet in de soepele smaak die wordt aangevuld met kruidige impressies. De negroamaro voelt zich in Puglia of Apulië uitstekend thuis en anders dande vertaling 'zwart bitter' doet vermoeden presenteert de druif zich als een vriendenmaker van de eerste orde. Uitstekend geschikt om jong teworden gedronken maar als de wijn nog wat flesrijping gegund wordt is een fluweelzacht randje een welkome bonus.
Omschrijving
Puglia of Apulië is de 'hak van de laars van Italië'. De negroamaro voelt zich hier, en dan metname in Salento, uitstekend thuis en is een van devele autochtone druivensoorten die Italië kent. 'Zwart bitter' luidt de vertaling maar de druif presenteert zich anders dan zijn naam doet vermoeden. Hij zorgt juist voor levendige, schone,mondvullende wijnen en is daarmee een vriendenmaker van de eerste orde.fles gebrachte DONa een zorgvuldige selectie van de geoogste druiven vindt een traditionele vinificatie plaats onder gecontroleerde temperatuur op roestvrij stalen vaten. Uitstekend geschikt om jong te worden gedronken maar als de wijn nog wat flesrijping gegund wordt is een fluweelzacht randje een welkome bonus. Proefnotities: Diep rood met paars aan de randen, een intens bouquet van zoethout en rode bessen datzich voortzet in de soepele smaak die wordt aangevuld met kruidige impressies.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Gelegen in een langgerekt gebied in het oosten in de hak van de laars van Italië. Het is een tamelijk vlak gebied zonder veel heuvels. Barri en Lecce zijn de centra voor de wijnindustrie in deze regio
Flessen per pakket
6
Regio
Puglia
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Diep rood met paars aan de randen, een intense bouquet van zoethout en rode bessen dat zich voortzet in de soepele smaak die wordt aangevuld met kruidige impressies.
Wijn/Spijs combinatie
Pastagerechten met tomatensaus, geroosterd vlees, salami, rijpe kazen.
Druivenras
negroamaro
Jaar
2019