Symington Altano Quinta do Ataide Organic

Artikelnummer
05288
Robijnrood, bouquet geeft impressies van rijp rood fruit, bloemen en kruiden. De stevige maar niet te zware smaak is fraai in balans, fris en met mooie lengte. De druiven op de quinta worden uitsluitend biologisch geteeld. Altano is de lokale naam voor de warme zomerwind die heerst in de wijngaarden van Vale da Vilarica en komen uitsluitend uit de eigen wijngaarden van de familie Symington, de beroemde familie die met 14 generaties 130 jaar ervaring heeft in wijnbouw.
Omschrijving
Altano is de lokale naam voor de warme zomerwind die heerst in de wijngaarden van Vale da Vilarica. Deze vallei ligt in het Dourogebied op zo'n 200 meter boven de zeespiegel en is beroemd om zijn Port. De streek heeft een uitgesproken continentaal klimaat dat zich vertaalt in zeer koude, droge winters en hete droge zomers. De lage vochtigheid voorkomt op natuurlijke manier ziekten in de wijngaard en maakt het zo mogelijk om op biologische wijze, die het gebruik van pesticiden en herbiociden verbiedt, wijn te verbouwen. De terroir bestaat uit scchist (een bladerig gesteente) en wat klei dat water vasthoudt - een belangrijke factor in dit hete en droge gebied. Het familiewijngoed Quinta do Ataíde is het eigendom van de beroemde familie Symington; 14 generaties die 130 jaar ervaring delen in wijnbouw. De druiven op deze quinta worden uitsluitend biologisch geteeld en er wordt veel aan ontwikkeling gedaan in nauwe samenwerking met universiteiten en research instituten. De druivenstokken zijn 25 tot 30 jaar oud. Na de oogst en voorafgaand aan de alcoholische gisting vindt een langzame maceratie plaats voor een optimale onttrekking van kleur en tannine aan de druivenschillen. Voor de botteling rijpt de jonge wijn 10 maanden op vaten van Frans eiken. De recensies zijn uitstekend, o.a. in Robert Parker's Wine Advocate en Wine Spectator. Onze proefnotities vermelden: robijnrood, bouquet geeft impressies van rijp rood fruit, bloemen en kruiden. De stevige maar niet te zware smaak is fraai in balans, fris en met een mooie lengte.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Vale da Vilarica
Flessen per pakket
6
Regio
Douro
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Robijnrood, bouquet geeft impressies van rijp rood fruit, bloemen en kruiden. De stevige maar niet te zware smaak is fraai in balans, fris en met mooie lengte.
Wijn/Spijs combinatie
Tapas, Italiaanse gerechten zoals pasta en gerechten met rood vlees.
Druivenras
tinta barocca, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional
Jaar
2017